Despre Radacini

CH IT - Suv e Crossover

In cei 15 ani de activitate in domeniul auto, grupul Radacini a vandut peste 47.000 de autoturisme propunandu-si ca in anul 2010 sa depaseasca 50.000 de unitați vandute.

Firma Radacini, infiintata in anul 1991, a decis sa fructifice oportunitatile oferite de piata auto aflata intr-o continua dezvoltare si sa semneze, in 2005, un parteneriat cu General Motors pentru reprezentarea marcilor Opel si Chevrolet prin firma Radacini Motors. Petrecerea de inaugurare a avut loc pe 07.10.2005 si a constituit un inedit spectacol de lumini si muzica, a carui atractie principala a fost recitalul lui Stefan Banica Jr.

Radacini Motors a devenit intr-un interval relativ scurt de timp un partener important al General Motors, reusind sa atinga o cifra de vanzari de 7000 masini Opel si peste 4000 masini Chevrolet de la inaugurarea primului showroom si pana in prezent si peste 50 masini de lux (NAV).

Personalul angajat in cadrul firmei numara in prezent peste 250 angajati, din care aproximativ 100 lucreaza in vanzari si restul pe partea de service.

Si povestea nu se opreste aici. Vom continua sa ne adaptam pietei si mediului deafaceri, si sa ne concentram toate eforturile pentru a satisface nevoile actualilor si viitorilor clienti.

2005

Amenajarea locatiei din Bd. Timisoara langa Plaza Romania – a necesitat o investitie de 2 milioane Euro. Este vorba de o locatie de tip 3S (vanzari, service, piese de schimb) cu o suprafata totala construita de 2200 mp, din care 500 mp sunt destinati showroomului. Intr-o atmosfera primitoare, consilierii nostri va ofera informatiile tehnice si financiare necesare luarii deciziei de achizitionare a unui autoturism. Dvs. va puteti relaxa in timp ce masina dvs. este pe mana echipei de profesionisti ai atelierului mecanic, de tinichigerie, vopsitorie sau diagnoza. Magazinul de piese are in permanenta un stoc considerabil de piese si accesorii originale, iar pentru fanii celor 2 marci diverse accesorii branduite.

2006

La mai putin de 2 ani de la inaugurarea primului showroom, si-a deschis portile si cel de-al doilea complex de showroom si service Opel Chevrolet in fosta locatie Irmex Auto Center din orasul Braila. Evenimentul s-a bucurat de participarea oficialitatilor din Braila, a staff-ului General Motors Southeast Europe si a altor parteneri de afaceri si, desigur, a membrilor conducerii Radacini Grup. Constructia acestei facilitati a inceput in mai 2006 si a fost finalizata 11 luni mai tarziu. Desigur, si aceasta locatie respecta principiile de “corporate identity” ale General Motors pentru spatiul de expunere si comercializare a autoturismelor, atat prin arhitectura, cat si prin dotari. Complexul auto cuprinde showroomul, cu o suprafata construita de peste 650 mp, service-ul auto cu o suprafata de circa 450 mp, atelierul de caroserii (tinichigerie vopsitorie) cu o suprafata de 500 mp, anexele si parcare pentru autoturisme. Dotarile sunt de ultima generatie si au necesitat investitii de circa 2 milioane Euro.

2007

In 2007 s-a deschis si cel de-al patrulea centru integrat de vanzari si service Opel-Chevrolet in Brasov, mutare care a necesitat o investitie de 4 milioane Euro, pentru teren si constructia unei cladiri cu o suprafata de 1250 mp, din care 400 mp sunt alocati showroomului.

Tot in 2007 Radacini Motors a intrat pe segmentul auto premium, devenind importator oficial pentru legendarele brand-uri americane (North American Vehicles): Cadillac, Corvette si Hummer, aflate tot in portofoliul General Motors. Pentru a marca aceasta premiera, Radacini Motors a participat la SIAB cu un modern stand in care au fost expuse cele mai reprezentative modele: Cadillac Escalade, Corvette, Hummer H3. Showroom-ul functioneaza intr-o locatie modernizata din Otopeni, careia i se adauga expozitii temporare in Brasov si Braila. GM si-a dorit un partener cu experienta, care sa faca fata standardelor impuse pentru vinzarea acestor marci, de aceea Radacini Motors este singura autorizata din Romania.

2009

In vara anului 2009 a fost finalizat un complex multibrand in orasul Constanta. Cu o suprafata de expunere a autoturismelor mai mult decat generoasa – 750 mp – si o suprafata dubla dedicata service-ului (10 posturi de lucru, linie ITP, geometrie si service roti, tinichigerie, vopsitorie), este cea mai mare locatie Radacini Motors din tara si a necesitat o investitie de 2.5 mil €. Clientii au la dispozitie o sala de asteptare cu minibar, dar si un spatiu pentru parcare de 3.000 mp, iar ca o alta noutate in domeniul serviciilor oferite amintim posibilitatea de schimbare si depozitare a anvelopelor de iarna/vara.